Türkiye'de sigara kullanım yaşının 15'in altına inmesinin tehlikeli boyutlarına dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, gençlerde elektronik sigaranın da yaygınlaştığını belirtti.
Dünya genelinde kanser vakalarında son yıllarda belirgin bir artış yaşanıyor. Meme kanseri ise tüm insanlarda akciğer kanserinden sonra en çok görülen ve en yaygın ikinci kanser türü. Altınbaş Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Altınbaş Tıp Öğrencileri Birliği, hızla artan meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü'nün ekim ayı olarak belirlediği Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Avrupa Kanser Cemiyeti iş birliğiyle sağlıklı yaşam etkinliği gerçekleştirdi.
Ülkede her yıl ortalama 591 bin kişi akciğer kanserinden yaşamını yitiriyor. Çin'de her gün 7 bin 500 kişi kanser hastalıklarından ölüyor
Sigara ile mücadelede yeni bir adım atan İskoçya yönetimi, içinde çocukların bulunduğu özel araçlarda sigara içilmesini yasakladı
Ulusal Akciğer Kanseri Kongresi'nde konuşan Medikal Onkoloji Profesörü Dr. Nil Molinas Mandel, dünya piyasasına sunulan yeni kanser ilaçlarına Türkiye'nin hızlı bir şekilde ulaştığını söyledi.
Dünyada hayati tehlikeye en fazla yol açan kanser türü olarak bilinen akciğer kanseri, vücutta meydana gelen küçük değişikliklerin önemsenmesi ile erken dönemde teşhis edilebiliyor.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cömert, "Zatürre bazı hastalarda bronşektazi, akciğer kanseri gibi farklı hastalıkların habercisi de olabilmektedir" dedi
Ankara Barosu, SGK'nın 3 Şubat'tan itibaren akciğer kanseri olan hastaların bazı ilaçlarının parasını ödemek için "hiç sigara kullanmamış" olması şartını mahkemeye taşıyor.
Sağlık Bakanlığınca, Tütün Kontrol Programı sonrasında kapalı alanlar başta olmak üzere birçok yerde sigara kullanımına yasak getirilmesiyle akciğer kanserinin görülme sıklığında azalma görüldü.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz yıl meme kanseri taramasında, 2 milyon kadını bu anlamda taramaya tabi tutmuşuz. Bu 2 milyon taramadan 25 bin erken tanı vakası yakalamışız" dedi.
Uzmanlar, sigara kullanan kadınlarda meme kanseri riskinin hiç sigara kullanmayan kadınlara göre yaklaşık yüzde 30 daha fazla olduğunu açıkladı.
Akciğer kanseri, Türkiye'de de çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve bu hastaların yüzde 85'ini ileri evrede teşhis edebildiklerini söyledi.